söndag 18 november 2018

Fibern snart klar

Nu är det inte långt kvar tills vi kan börja använda och ansluta tjänster via fiberanslutningen 😎.


Vad som återstår är anslutningen nere vid accessnoden i Köpingsvik samt en övergång av Ramsättravägen (snarare under eftersom vägbanan inte berörs av detta) då en annan maskin erfordras eftersom man stött på första stenen/kalkstensberg där. Likaså återstoden sista delen av själva installationen inomhus och vid spridningspunkterna (fos) som är 8 st.


En efterfyllnad där fibern är nedgrävd är också något som återstår vilket också kommer att ske de närmaste veckorna. Att det inte är gjort tidigare är för att det tar lite tid för återfyllnadsmaterialet att sätta sig dvs det sjunker fortfarande ihop något. Där det ska asfalteras kommer asfalteringen ske efter vintern enligt Netel.


Allt detta ska vara klart i mitten av december, vilket är före tidsplanen som var till och med december i år. Vi kommer att bli uppringda igen nu i närtid för tidsbokning. Så planera för att ha huset tillgängligt för denna inkoppling. Det är 97 st fastigheter så det blir mycket planerande för Netel och Crazy Communications att få till det till mitten av December.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar